Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
26. 06. 2024

Ako sa správne starať o detský matrac?

Starostlivosť o matrac vášho dieťaťa je nevyhnutná na zabezpečenie pohodlného a zdravého spánku vášho dieťaťa. Preto sme oslovili výrobcu matracov Hilding Anders Česká republika a.s., aby nám poskytol niekoľko tipov, ako sa správne starať o matrac vášho dieťaťa.

Pri výbere matraca dbajte na správnu veľkosť

V prvom rade sa uistite, že ste si vybrali správnu veľkosť matraca. Matrace Dana a Vojta ponúkame v rozmeroch 120x60 cm. Pred vybalením sa uistite, že rozmer matraca zodpovedá vnútorným rozmerom postieľky, pričom maximálna medzera medzi matracom a bočnicami a čelom nesmie presiahnuť 3 cm.

Bezpečné vybratie a manipulácia s matracom

Pri odstraňovaní obalu dbajte na opatrnosť, aby nedošlo k poškodeniu matraca. Matrac nikdy neprehýbajte ani nelámte. Odstráňte všetky plastové obaly a uchovávajte ich mimo dosahu detí, aby ste zabránili riziku prehltnutia alebo vdýchnutia. Matrac môže po vybalení vydávať charakteristickú vôňu, ktorá však nie je škodlivá a po niekoľkých dňoch zmizne. Použité materiály sú bezpečné a neohrozujú zdravie dieťaťa. Nestlačené matrace sa môžu používať ihneď po rozbalení.

Rošty sú nevyhnutné na správne vetranie matraca a inštaláciu odnímateľnej podložky.

Správny výber roštu (lamelový alebo lamelový) zabezpečí optimálne vetranie a predĺži životnosť matraca. Matrac neumiestňujte na drôtené alebo kovové rošty.

Na správnu inštaláciu snímacej podložky monitora dychu musí ležať na rovnom, tvrdom povrchu. Ak je v postieľke iba rošt, podložku snímača podložte pevnou doskou, napríklad tvrdou doskou alebo preglejkou. Podkladová doska by nemala zakrývať celú plochu postieľky, aby sa zachovala cirkulácia vzduchu - dostatočný rozmer je asi 3 cm presahujúci snímacie podložky na každej strane.

Prečo je dôležité používať chránič matraca

Chránič matraca nielenže predlžuje životnosť matraca, ale je nevyhnutný aj na ochranu pred vniknutím tekutín alebo moču. V našom e-shope nájdete matrace Dana, Vojta a podhlavník s polyuretánovým poťahom, ktorý obsahuje pružný a pevný štvorsmerný strečový materiál. Tento poťah neprepúšťa tekutiny, moč, baktérie a plesne, takže je ideálnou voľbou pre alergikov. Poťah je možné prať bežne dostupnými dezinfekčnými prostriedkami a je možné ho prať v práčke pri 95 °C.

Ak máte v domácnosti vyššiu vlhkosť, odporúčame pravidelne kontrolovať snímateľnú podložku, či sa v mieste dotyku podložky s matracom nezráža vlhkosť. Odporúča sa tiež raz za čas otočiť matrac v postieľke o 180° alebo ho otočiť hornou stranou nadol a nechať ho vyvetrať. Tým sa zabráni zrážaniu vlhkosti a matrac a posuvná podložka sa udržia v optimálnom stave.

Ďalšie tipy na údržbu matraca:

  •     Matrac pravidelne vetrajte a dvakrát ročne ho otočte.
  •     Raz za mesiac matrac povysávajte.
  •     Jadro matraca môžete vyčistiť suchou penou alebo voskovaním (mokrá pena so zníženou vlhkosťou pri vysychaní), alebo ľahkým poprášením sódou bikarbónou a následným vysávaním.
  •     Poťah matraca je možné prať - a pre jednoduchšiu manipuláciu ho možno rozdeliť na dve samostatné časti. Pri čistení/praní poťahu postupujte podľa symbolov starostlivosti a nepoužívajte zmäkčovadlá.
  •     Poťahy nie je možné sušiť v bubnovej sušičke ani žehliť.

Pomocou týchto jednoduchých tipov môžete zabezpečiť dlhú životnosť detského matraca a udržiavať ho v optimálnom stave pre zdravý a pokojný spánok vášho dieťaťa.

 

#matrac
22. 06. 2020 Produktový rádce
Odborník radí, ako vykonávať servis monitora dychu Nanny
Čítať viac
Výhodný balíček
ZADARMO
210,00 €

Výhodné balenie monitoru dychu Nanny BM-03 obsahuje dve podložky. Zabezpečí maximálny komfort a bezpečie pre vás a vaše bábätko.    

23279

Slovník pojmov

Opatrovateľka

Detská opatrovateľka je prístroj, ktorý rodičov upozorní na plač dieťaťa. Jedna jednotka je neďaleko detskej postieľky, druhú má rodič u seba v inej izbe. Keď napríklad začne dieťatko plakať, mamička alebo otecko to budú počuť na svojom prístroji. Existujú aj opatrovateľky s kamerou prenášajúcou okrem zvuku aj aktuálny obraz bábätka.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog