Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
20. 05. 2019

Ako správne používať monitor dychu Nanny

Inštalácia Nanny je ľahká, rýchla a zvládne ju naozaj každý. Vďaka tomu v priebehu chvíľky pripravíte pre vaše bábätko bezpečné miesto na spánok a odpočinok. Aby pre vás bolo rovnako jednoduché aj každodenné používanie monitoru dychu, prinášame vám niekoľko praktických tipov.


Postieľka

Aby monitor správne fungoval, musí mať bábätko svoju vlastnú postieľku. Tá by mala stáť dostatočne ďaleko od prípadného zdroja vibrácií, ako sú napríklad elektrické spotrebiče alebo zásuvky.


Matrac

Monitor sníma dychové pohyby bábätka. Najlepšie sa mu pracuje v kombinácií s matracom, ktorý má na výšku maximálne 12 cm. Ak tápete, aký matrac presne vybrať, pozrite sa na náš e-shop, kde nájdete matrace úplne kompatibilné s monitorom Nanny.


Podložka

Podložku umiestnite na rošt postieľky. Ideálne na rošt položte ešte pevnú dosku, napr. sololit, preglejku a pod., aby sa snímacia podložka neprehýbala a ležala na pevnom podklade. Ak je bábätko veľmi maličké, môžete podložku položiť aj priamo pod prestieradlo. Dôležité je zachovať tesný kontakt podložky s vrstvou pod aj nad.

Ak chcete bábätku podložiť hlavičku, nedávajte nič pod matrac, ale podložte nohy postieľky. Tak zostane monitor v kontakte s matracom a bábätko pritom bude mať hlavičku vo zvýšenej polohe.


Zapojenie

Zapojenie Nanny nemôže byť jednoduchšie. Stačia vám na to štyri kroky. Vložte dve batérie typu AA do kontrolnej jednotky, položte podložku do postieľky, prepojte podložku s jednotkou, zapnite a je to hotové.


Kočík aj hniezdo

Nanny môžete používať aj na iných miestach ako len v postieľke. Napríklad v koši alebo stojacom kočíku. Mnoho mamičiek využíva Nanny aj v hniezdach pre bábätká. Z ich skúseností vieme, že použitie hniezdočka citlivosť a účinnosť monitora neznižuje. Fungujú tak oba varianty umiestnenia monitora, t. j. tak umiestnenie monitora na matrac (napr. pod chránič matraca), ako aj umiestnenie monitora až na spodok postieľky (na rošt). Ak teda bude hniezdo doliehať tesne na podložku, je všetko v poriadku.


Test

Pred tým, ako Nanny zapojíte na novom „stanovisku“, odporúčame ju najskôr otestovať. Postup je jednoduchý. Zapnite monitor na novom mieste, ale bábätko tam zatiaľ nedávajte. Keď po dvadsiatich sekundách spustí Nanny alarm, máte istotu, že všetko funguje tak, ako má.

21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac

Slovník pojmov

ALTE príhoda

Ešte pred tým, než bábätko zomrie na syndróm náhleho úmrtia dojčiat (SIDS), nastáva u neho takzvaná ALTE príhoda. Dieťatko nedýcha, je bledé, silne sa potí a pripomína handrovú bábiku. Počas ALTE príhody môžete dieťa včasnou pomocou zachrániť.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog