Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
22. 01. 2024

Ako zistíte, či monitor dychu funguje správne?

Snímacia podložka obsahuje veľmi citlivý senzor, ktorý dokáže rozpoznať aj tie najjemnejšie pohyby. Aby zariadenie fungovalo správne, je dôležité overiť, či zariadenie nezaznamenáva vibrácie z prostredia.

Testovanie použiteľnosti monitora na mieste by nemalo byť vyhradené len na počiatočnú inštaláciu, ale malo by byť súčasťou procesu aj pri zmene umiestnenia postieľky alebo monitora.
Tu sú uvedené kľúčové kroky, ktoré je potrebné vykonať:

Skontrolujte zelený signál
Kým je dieťa v postieľke, sledujte, či bliká zelená kontrolka. Tento signál reaguje na dýchanie a pohyby dieťaťa. Frekvencia blikania zodpovedá pohybom alebo dychu dieťaťa.

Vyberanie dieťaťa z postieľky
Vyberte dieťa z postieľky a odstúpte. Počkajte, kým sa neutíšia vibrácie spôsobené predchádzajúcou manipuláciou.

Spustenie alarmu
Po 17 sekundách pokoja vydá vyhodnocovacia jednotka výstražné pípnutie a potom sa spustí alarm.
Pri prvom teste skontrolujte, či je zvuk alarmu počuť vo všetkých miestnostiach, v ktorých sa často pohybujete. Tým sa zabezpečí, že v prípade potreby budete okamžite informovaní.
Práve ste si overili, že váš monitor je funkčný a môžete mu plne dôverovať.
Alarm môžete vypnúť pomocou vypínača.

Odstráňte rušenie
Ak zelené svetlo bliká aj vtedy, keď dieťa nie je v postieľke, môže to znamenať, že monitor sníma rušivé vplyvy prostredia. Odstráňte všetky potenciálne rušivé vplyvy, ako sú vibrácie od spotrebičov, prievan alebo mechanické vibrácie. Ak máte plávajúcu podlahu, odporúčame, aby ste nohy postieľky vystlali kobercom.

Pravidelným vykonávaním tohto testu môžete overiť, či monitor funguje správne, a zároveň eliminovať potenciálne nebezpečenstvo vyhodnotenia falošného signálu.

#instalace, #test
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac
Výhodný balíček
ZADARMO
122,00 €

Výhodné balenie monitora dychu Nanny s dvomi podložkami oceníte hlavne ak bude bábätko často spinkať na viacerých miestach. Nemusíte si robiť starosti s prenášaním a opätovnou inštaláciou.  

23279

Slovník pojmov

ALTE príhoda

Ešte pred tým, než bábätko zomrie na syndróm náhleho úmrtia dojčiat (SIDS), nastáva u neho takzvaná ALTE príhoda. Dieťatko nedýcha, je bledé, silne sa potí a pripomína handrovú bábiku. Počas ALTE príhody môžete dieťa včasnou pomocou zachrániť.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog