Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
25. 07. 2023

Je možné používať monitor dychu v kočíku?

Najčastejšie otázky na Zákazníckej linke NANNY: Zuzka z našej zákaznickej podpory opäť odpovedá na vaše najčastejšie otázky. Tentokrát zodpovie otázku: Je možné používať monitor dychu v kočiariku?

Po návrate domov z pôrodnice má väčšina rodičov pre bábätko pripravenú postieľku. Avšak bábätko počas bežného dňa spinká na rôznych miestach, napríklad kočiarik. A práve na jeho využitie s monitorom dychu Nanny smerujú časté otázky od vás. Aké zásady v tomto prípade dodržiavať, aby monitor fungoval bezchybne?

Aj keď je kočiarik nevyhnutný pomocník na cesty a prechádzky s bábätkom, na použitie s monitorom dychu je nevhodný. Jeho pohyby sú totiž monitorom detekované a nedošlo by k vyhláseniu poplachu v prípade zástavy dychu. Používanie Nanny v kočíku je možné len pod podmienkou, že kočík nie je v pohybe a nikto sa ho nedotýka.


V prípade použitia s monitorom dychu by mal kočiarik stáť zaaretovaný na úplne tichom mieste, ideálne v interiéri, kde nefúka vietor - t. j. nie vonku, na balkóne atď. Citlivý senzor v podložke nedokáže rozoznať vibrácie z okolia a mohol by zabrániť poplachu, ak dieťa prestane dýchať. Taktiež by sa ho nemal nikto dotýkať.

Pred použitím je potrebné vykonať test funkčnosti:

 

  • Podľa návodu nainštalujte Nanny do kočiarika.
  • Vložte do monitorovacej jednotky batérie, ktoré sú súčasťou balenia.
  • Zapnite monitor dychu.
  • Po každom zapnutí sa automaticky vykoná test funkčnosti - krátko prebliknú všetky kontrolky a monitor pípne.
  • Podložku najlepšie otestujete priamo s bábätkom. Dajte ho do kočiarika a sledujte, ako bliká zelená kontrolka. Tá signalizuje, že je všetko v poriadku.
  • Nechajte monitor dychu zapnutý a dieťatko vyberte. Kočiarika sa nedotýkajte, prístroj by mohol vnímať vaše pohyby a váš dych.
  • Kontrolka bude ešte chvíľu na zeleno blikať, než pohyby odoznejú.
  • Približne po dvadsiatich sekundách kľudu sa rozsvieti červené svetlo a spustí sa alarm.
  • Vypínačom monitor dychu vypnite.

 

Sme tu pre vás 

V prípade akýchkoľvek otázok nám zavolajte na číslo našej Zákazníckej linky 0908 434 520, alebo vyplňte náš kontaktný formulár. Tešíme sa na vás aj nabudúce s ďalšími zaujímavými témami. 

 

#
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac
Výhodný balíček
ZADARMO
160,00 €

Vianočná zľava 10% kód: vianoce10Unikátny produkt od tradičného českého výrobcu monitorov dychu Nanny. Novinka BM-03 je vhodná pre bábätká s nízkou pôrodnou váhou už od 1kg hmotnosti.    

23279

Slovník pojmov

Syndróm náhleho úmrtia dojčaťa

Termínom syndróm náhleho úmrtia dojčaťa (sudden infant death syndrome – SIDS) označujú lekári prípady, keď bábätko náhle zomrie bez zjavných príčin. Obvykle v spánku prestane dýchať a udusí sa. Riziko hrozí aj zdravým deťom a aj napriek všetkej snahe pediatrov sú konkrétne príčiny SIDS stále neznáme.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog