Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
24. 03. 2020

Máme dvojčatá

Čaká vás o deväť mesiacov dvojnásobná radosť? A už viete, ako dvoch malých drobčekov uložíte? Poradíme vám, čo všetko si musíte pripraviť hneď dvakrát a z čoho vám, naopak, bude stačiť len jeden kus. Prečítajte si to v nasledujúcom článku. 

Spanie

Počítajte s tým, že budete musieť kúpiť dve úplne vybavené postieľky. Okrem postieľok teda ešte dva matrace, dve perinky a pre každého drobca aspoň dve prestieradlá a dvoje obliečok (teda min. štyri kusy z každého). 

Monitor dychu

Pre dvojčatá je tiež potrebné zabezpečiť dva monitory dychu. Nemožno k jednej meracej jednotke pripojiť dve dosky, to by vlastne monitor vyradilo z prevádzky. Každé bábätko potrebuje vlastnú podložku aj vlastnú monitorovaciu jednotku v samostatnej postieľke. Keby dvojčatá spali spolu len na jednej podložke, jedno by mohlo prestať dýchať, no monitor by si myslel, že je všetko v poriadku, pretože by cítil dych druhého dieťaťa.

Dvojnásobné zásoby

Dvojnásobné množstvo budete potrebovať aj v prípade plienok a oblečenia. A dve budete potrebovať aj autosedačky (Ako vybrať autosedačku – odkaz na ďalší článok). Kočík síce využijete len jeden, no zato špeciálny, pre dvojčatá (Ako vybrať kočík – odkaz na ďalší článok). A rovno sa pripravte aj na to, že dvojčatá si budú vyžadovať aj rovnaké hračky.

Jeden kus pre dve

Naopak, aj pre dve bábätká využijete len jeden prebaľovací pult a len jednu vaničku alebo vedierko na kúpanie. Dve odsávačky materského mlieka, veľké zásoby cumlíkov, fľašiek a detskej kozmetiky tiež nie sú potrebné.

Ak plánujete bábätká nosiť, zvážte, či sa vám oplatí zabezpečiť dve štandardné nosidlá, alebo šatky. Ak nebudete mať neustále poruke niekoho, kto by vám s jedným drobcom pomohol, nemá zmysel si dve nosidlá kupovať. Na druhej strane sa môžete porozhliadnuť po špeciálnych nosidlách priamo pre dvojčatá.

21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac

Slovník pojmov

Výroba Nanny

Monitor dychu Nanny vyrábame v Českej republike a celý proces je pod prísnym dohľadom. Z hygienických dôvodov sú priestory na výrobu monitorov dychu oddelené od ostatnej výroby. Pozrite si video a sami sa presvedčte, ako naša továreň vyzerá.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog