Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
27. 10. 2023

Môžeme Nanny použiť pre ďalšie bábätko?

Monitor dychu bábätka Nanny sa skladá z dvoch častí – snímacej podložky a vyhodnocovacej jednotky. Pokiaľ plánujete alebo už očakávate ďalší prírastok do rodiny, poradíme vám, ako prístroj ďalej bezpečne používať.

Snímacia podložka obsahuje senzor, ktorý zachytí aj tie najjemnejšie pohyby bábätka, ktoré váži aspoň jeden kilogram. Životnosť senzora je dva roky, potom citlivosť klesá.

Ak používate podložku dlhšie ako dva roky, môže sa stať, že nebude správne reagovať. Strata citlivosti totiž prináša riziko falošných alarmov, ktoré síce nie sú škodlivé pre zdravie dieťaťa, ale môžu byť stresujúce pre rodičov, ktorí v priebehu noci čerpajú sily na ďalší deň.

Pretože nejde o meracie zariadenie (ako napríklad váha), podložku nejde nijako kalibrovať ani nastaviť a jej prevádzku tým predĺžiť. Z tohto dôvodu odporúčame po uplynutí tejto doby kúpiť novú podložku, pri ktorej si môžete byť istí jej úplnou spoľahlivosťou.

Doba použiteľnosti jednotky je až 10 rokov. To, že je jednotka v poriadku si môžete overiť pomocou autotestu, ktorý sa spustí po zapnutí. Pokiaľ prebliknú všetky signálky a ozve sa tiché pípnutie jednotka je pripravená na použitie. K pôvodnej jednotke teraz môžete pripojiť novú podložku a začať prístroj používať.

#
22. 06. 2020 Produktový rádce
Odborník radí, ako vykonávať servis monitora dychu Nanny
Čítať viac

Slovník pojmov

Kalibrácia

V snímacej podložke je senzor, ktorý zachytí aj tie najjemnejšie pohyby bábätka. Jeho životnosť je dva roky, potom citlivosť klesá. Preto je po uplynutí tohto času nutné kúpiť k monitoru dychu novú podložku. Stará sa nedá nijako „kalibrovať“ a jej používanie tým bezpečne predĺžiť.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog