Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
18. 04. 2019

Na čo po pôrode nebude čas

Ako nastávajúca mamička už asi tušíte, že niekoľko týždňov alebo skôr mesiacov po narodení bábätka sa bude všetko točiť okolo neho. Ponúkame vám niekoľko tipov, čo vyskúšať alebo zažiť ešte pred tým, ako vám svet od základov zmení láska vášho života.

Odpočinok alebo dokonca zábava budú na vedľajšej koľaji. Ak sa cítite dobre a nemáte žiadne zdravotné problémy, bola by preto škoda premárniť čas, ktorý vám ešte do pôrodu zostáva, a poriadne si ho neužiť.

Rozmaznávajte sa

Aj keď možno nepatríte k pravidelným návštevníčkam salónov krásy, v tehotenstve si čas na relaxáciu a skrášľovanie určite nájdite. Verte tomu, že nič vám neurobí tak dobre, ako nechať sa rozmaznávať a starať sa o seba. Bonusom navyše potom môžu byť nové nechty alebo napríklad dokonalý zostrih, stačí si vybrať.

Zaleňošte si

„Zdá sa mi, že od pôrodu som sa nezastavila. Buď sa venujem dcére, alebo upratujem, varím a starám sa o domácnosť. Už si ani nespomínam, kedy som si na chvíľku sadla a v pokoji vypila kávu,“ zveruje sa Markéta, mamička ročnej Aničky. Samozrejme to nemusí vyzerať úplne takto, ale pripravte sa na to, že materská dovolenka vám navzdory svojmu názvu prázdniny príliš pripomínať nebude. Preto kým môžete, využite voľný čas na relaxáciu, spánok alebo obyčajné ničnerobenie a leňošte pokojne celý deň. Kedy inokedy by ste aj mali odpočívať ako v tehotenstve?

Vyrazte na dámsku jazdu

Zavolajte kamarátkam a zvolajte poriadnu dámsku jazdu. Program si naplánujte podľa vôle, môžete len tak „poklebetiť“ pri dobrom pití a maškrtení, pripomenúť si staré časy pri fotografiách z mladosti alebo napríklad vyraziť na víkend do kúpeľov. Fantázii sa medze nekladú. Po narodení bábätka budete radi spomínať aj na tie najvšednejšie chvíľky, keď ste sa s kamarátkami mohli nerušene porozprávať. ;)

Zabávajte sa

Kino, divadlo alebo výstava vám spoľahlivo rozšíria kultúrne obzory. Navyše nikdy neuškodí nazbierať si príjemné zážitky do zásoby na čas, keď budete riešiť prízemnejšie starosti. ;) „S najlepšou kamarátkou sme mali termín pôrodu niekoľko dní po sebe. Na materskú sme preto nastupovali v podstate rovnako a posledné voľné týždne pred pôrodom sme si krásne užili. Najväčším zážitkom pre mňa bola návšteva baletu, ktorý som dovtedy nikdy nevidela,“ spomína si Kristýna, mamička polročného Filipka. Pokiaľ vás to už pre rastúce bruško vonku neťahá, pusťte si zábavný film alebo si doma na gauči otvorte, aj to sa počíta.

Doprajte si romantiku

Príchod bábätka zmení aj váš partnerský život. Neuškodí preto užiť si romantiku vo dvojici, kým si pre to nemusíte zložito zaisťovať stráženie potomka. Vyrazte si na výlet, zájdite si na dobrú večeru alebo sa nechajte od partnera namasírovať.

Užívajte si

Sčítané a podčiarknuté, skúste si materskú užiť tak, ako sa to len bude dať. Posledných šesť, sedem alebo osem týždňov pred pôrodom patrí len vám, tak nech sú krásne, odpočinkové a presne podľa vašich predstáv.

#
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac

Slovník pojmov

Výroba Nanny

Monitor dychu Nanny vyrábame v Českej republike a celý proces je pod prísnym dohľadom. Z hygienických dôvodov sú priestory na výrobu monitorov dychu oddelené od ostatnej výroby. Pozrite si video a sami sa presvedčte, ako naša továreň vyzerá.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog