Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
08. 04. 2019

Nanny slávi úspech až v Japonsku

Monitor dychu Nanny stráži bábätká už v 21 krajinách na celom svete. Spokojní sú s ním aj v ďalekom Japonsku. Ako sa Nanny do krajiny vychádzajúceho slnka dostala? A v čom sa líši japonská starostlivosť o deti od tej našej?

Vďaka jedinečným vlastnostiam na zahraničné trhy

Pre 150 japonských pôrodníc vyrába monitory Nanny spoločnosť Jablotron už vyše 8 rokov. Ako jedna z mála českých firiem tak dodáva do Japonska zdravotnícke prostriedky. Tamojší trh je technologicky veľmi vyspelý, a preto nie je práve ľahké na ňom uspieť. Nanny sa to vďaka mimoriadnej spoľahlivosti, jednoduchému ovládaniu, nenáročnej údržbe a medzinárodnej certifikácii podarilo. Nanny totiž úspešne obstála v nezávislých klinických skúškach a je o. i. držiteľom certifikátu ISO13485:2012, vydaného pre vývoj, výrobu a predaj aktívnych neimplantabilných zdravotníckych prostriedkov.

Japonská pôrodnícka starostlivosť

Medzi nemocnice, ktoré už výhody monitora dychu Nanny stihli oceniť, patrí aj Oota Ladies Clinic. „Každá izba je u nás komfortne vybavená tak, aby tu mamička mohla vykonávať všetky činnosti – spať, jesť, kúpať sa. Aj pre otecka máme pripravenú pohodlnú pohovku. Pri posteli má mamička pripravený tablet, kde sa môže dozvedieť všetko o starostlivosti o svoje bábätko a zároveň ako ovládať a používať jednotlivé prístroje a pomôcky v izbe. Máme tu aj monitory dychu Nanny, ktoré používame pre pocit bezpečia mamičky a ako prevenciu syndrómu náhleho úmrtia dojčaťa,“ hovorí Dr. Atsuyuki Oota, prednosta Oota Ladies Clinic.

Strašiak SIDS

Doktor Oota sa nedávno vo svojej praxi osobne stretol s niekoľkých prípadmi syndrómu náhleho úmrtia dieťaťa (SIDS). V jednom prípade mamička nechala bábätko doma samotné, keď šla vyzdvihnúť staršieho súrodenca k autobusu, v druhom prípade bábätko zomrelo v spoločnej posteli s rodičmi. „Spanie matiek s deťmi v jednej posteli je v Japonsku veľmi obvyklé, no mladé rodiny sledujú nové trendy a stále častejšie zariaďujú bábätku vlastnú postieľku, čo je pre dieťa najbezpečnejšie,“ dodáva Dr. Oota.

Podmienkou na použitie Nanny je práve samostatná postieľka, preto sa v Japonsku Nanny zatiaľ predáva hlavne do pôrodníc. Podložky monitora dychu z Jablotronu sa v Japonsku distribuujú pod označením BB Alarm a predáva ich japonský partner TH Pharma.

21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac

Slovník pojmov

Kalibrácia

V snímacej podložke je senzor, ktorý zachytí aj tie najjemnejšie pohyby bábätka. Jeho životnosť je dva roky, potom citlivosť klesá. Preto je po uplynutí tohto času nutné kúpiť k monitoru dychu novú podložku. Stará sa nedá nijako „kalibrovať“ a jej používanie tým bezpečne predĺžiť.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog