Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
05. 06. 2024

Podhlavník: Kľúč k správnej polohe na spanie pre novorodencov

Na zvýšenie bezpečnosti počas spánku sa odporúča dieťa vždy položiť na chrbát. Spanie na chrbte výrazne znižuje riziko syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Táto poloha zabezpečuje voľné dýchacie cesty a minimalizuje možnosť udusenia.

Podhlavník alebo ortopedický klin podporuje správnu polohu pri spánku, čo je dôležité najmä pre novorodencov. U detí trpiacich refluxom môže znížiť riziko spätného toku žalúdočného obsahu do pažeráka počas spánku. Naklonený povrch zabezpečuje mierne vyvýšenie hlavičky a hornej časti tela, čo pomáha udržať žalúdočné šťavy na mieste, čím sa znižuje riziko príhod dusenia.

Okrem toho je klin užitočnou pomôckou pri liečbe prechladnutia. Zvýšená poloha hlavy môže pomôcť lepšiemu odtoku hlienov a znížiť prekrvenie nosovej sliznice, čo uľahčuje dýchanie detí počas spánku. Celkovo teda podhlavník nielen podporuje správnu polohu pri spánku, ale zvyšuje aj pohodlie a bezpečnosť dieťaťa v rôznych zdravotných situáciách.

V našom e-shope nájdete podhlavník v textilných aj nepriepustných poťahoch. V súlade s pokynmi výrobcu môžete podhlavník umiestniť pod matrac a na matrac v miestach, kde sa hlava dieťaťa pohybuje. Výrobok bol testovaný spolu s monitormi dychu Nanny. Môžete si byť istí kvalitou a bezproblémovou funkčnosťou. Pred použitím monitora dychu s klinom odporúčame vykonať test použiteľnosti podľa návodu. Tým sa zabezpečí optimálne umiestnenie snímacej podložky a minimalizuje sa riziko falošných poplachov.

 

#
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac
Výhodný balíček
ZADARMO
122,00 €

Výhodné balenie monitora dychu Nanny s dvomi podložkami oceníte hlavne ak bude bábätko často spinkať na viacerých miestach. Nemusíte si robiť starosti s prenášaním a opätovnou inštaláciou.  

23279

Slovník pojmov

Zdravotné indikácie

Monitor dychu je vhodný pre všetky bábätká, pretože zákernosť syndrómu náhleho úmrtia dojčaťa (SIDS) spočíva v tom, že nečakane postihuje aj zdravé deti.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog