Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
05. 08. 2020

Pravidlá bezpečného monitorovania

Pred každou inštaláciou Nanny je potrebné vykonať test funkčnosti. Zvlášť veľká opatrnosť je potrebná, ak chcete Nanny použiť inde ako v detskej alebo dojčenskej postieľke.

Test funkčnosti

Pred prvým použitím na akomkoľvek novom mieste monitor vždy otestujte. Zapnite ho v postieľke (alebo kdekoľvek inde, kde bude bábätko spať), ale bábätko do nej zatiaľ nedávajte. Keď po dvadsiatich sekundách Nanny spustí alarm, máte istotu, že nikde v blízkosti nie je zdroj rušivých vibrácií a monitor môžete s kľudom používať.

Za akých podmienok kočík, kolíska alebo kôš?

Monitor dychu používajte len na pokojných miestach, kde nefúka vietor. Keby stál kočík napríklad na balkóne, citlivý senzor by mohol zachytiť mierne otrasy spôsobené vetrom a prístroj by tak nemusel poznať, že bábätko prestalo dýchať. Rovnako v prípade koša, ktorý leží na zemi, by monitor mohol zaznamenať vibrácie z chôdze v okolí.

Kočík alebo kolíska zároveň nesmie byť v pohybe a nikto sa ich nesmie dotýkať. Pokiaľ, ale bábätko spí v kočíku, ktorý je zaaretovaný, stojí na rovnej ploche a vykonali ste pred použitím test funkčnosti (pozri vyššie), Nanny môžete použiť.

V prípade hniezda alebo napríklad aj vyšších matracov ako odporúčaných 12 cm potom počítajte s tým, že môže byť vyššia početnosť falošných poplachov. Overte preto ""priepustnosť"" jednotlivých vrstiev. Bábätko položte do hniezda, zapnite monitor a odstúpte. Ak bliká zelená kontrolka v rytme dychu dieťaťa, máte istotu, že jeho dych podložka sníma. Ak sa tak nedeje, môžete podložku umiestniť priamo na matrac (nie pod ňu), potom už by mal monitor dych bábätka bez problémov zachytiť."

#
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac
Výhodný balíček
ZADARMO
101,00 €

Tento chytrý a rýdzo český výrobok poskytuje rodičom istotu, kľudný spánok a kontrolu nad správnym dýchaním ich bábätka. Nepretržite dozerá na jeho dych i pohyby.    

23279

Slovník pojmov

ALTE príhoda

Ešte pred tým, než bábätko zomrie na syndróm náhleho úmrtia dojčiat (SIDS), nastáva u neho takzvaná ALTE príhoda. Dieťatko nedýcha, je bledé, silne sa potí a pripomína handrovú bábiku. Počas ALTE príhody môžete dieťa včasnou pomocou zachrániť.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog