Prečítajte si náš

Blog

Zaujímavé články aj praktické rady týkajúce sa tehotenstva, zdravia i starostlivosti o najmenších.
28. 07. 2023

Prečo si nekúpiť monitor dychu z druhej ruky

Často kladené otázky na linke zákazníckej podpory NANNY: tentoraz si naša zákaznícka podpora Zuzka posvieti na často kladenú otázku - "Prečo si nekúpiť monitor dychu z druhej ruky?"

Obstaranie detskej výbavy nie je lacná záležitosť a je v poriadku hľadať spôsoby, ako uľahčiť rodinný rozpočet. Pri výbere vecí, na ktoré sa spoliehate v mene bezpečnosti a zdravia, by však pri kúpe mala rozhodovať kvalita a spoľahlivosť, nie cena.  Spolu so Zuzkou z linky zákazníckeho servisu vám popíšeme, prečo by investícia do monitora dychu mala byť vedomým rozhodnutím a ako sa monitor dychu z druhej ruky nemusí v konečnom dôsledku oplatiť ani z ekonomického hľadiska.

Opatrnosť je na mieste

Monitor dychu sa skladá z vyhodnocovacej jednotky a k nej pripojenej snímacej podložky, ktorá sníma dychy dieťaťa. Podložka má v sebe zabudovaný citlivý snímač, ktorý je veľmi citlivý na otrasy alebo nárazy. V prípade nadobudnutia monitora dychu z druhej ruky si kupujúci nikdy nie je istý, či bolo s podložkou v minulosti šetrne zaobchádzané. "Falošné poplachy" sa môžu vyskytnúť pri opotrebovaných podložkách so snímačom, ktoré nie sú dostatočne citlivé na to, aby zaznamenali dýchacie pohyby dieťaťa. Falošný poplach je stav, keď monitor spustí poplach, aj keď je monitorované dieťa objektívne v poriadku. Falošné poplachy sú nielen veľmi stresujúce pre obsluhu monitora, ale časom môžu viesť aj k zníženiu ostražitosti obsluhy, ktorá v prípade skutočného poplachu nemusí včas zareagovať a poskytnúť dieťaťu potrebnú pomoc.

Pri správnom používaní má podložka Nanny životnosť 2 roky od uvedenia do prevádzky. Podložku nie je možné kalibrovať ani inak predlžovať jej životnosť. Citlivosť snímača môžeme zmerať na továrenskom testeri, ale môžeme určiť len skutočné hodnoty, ktoré nie sú relevantné pre ďalšie použitie, a preto nemôžeme vylúčiť výskyt falošných poplachov. Z tohto dôvodu sme zrušili pozáručné kontroly podložiek.  

Naopak, vyhodnocovacia jednotka Nanny má podstatne dlhšiu životnosť, a to až 10 rokov. Jej funkčnosť sa kontroluje pri každom zapnutí pomocou zabudovaného vnútorného autotestu. Ak teda plánujete v budúcnosti zaobstarať súrodenca, monitor si nechajte a kúpte si náhradnú podložku, ktorú neskôr pripojíte k pôvodnej jednotke.

 

#
21. 04. 2023 Nákupní rádce
10 dôvodov prečo si vybrať Nanny BM-03
Čítať viac
Výhodný balíček
ZADARMO
122,00 €

Výhodné balenie monitora dychu Nanny s dvomi podložkami oceníte hlavne ak bude bábätko často spinkať na viacerých miestach. Nemusíte si robiť starosti s prenášaním a opätovnou inštaláciou.  

23279

Slovník pojmov

Opatrovateľka

Detská opatrovateľka je prístroj, ktorý rodičov upozorní na plač dieťaťa. Jedna jednotka je neďaleko detskej postieľky, druhú má rodič u seba v inej izbe. Keď napríklad začne dieťatko plakať, mamička alebo otecko to budú počuť na svojom prístroji. Existujú aj opatrovateľky s kamerou prenášajúcou okrem zvuku aj aktuálny obraz bábätka.

Viac

Lekárka radí

Viac

Kurzy prvej pomoci

Viac
Späť na blog